A Típusalkatrész másnéven alkatresz.tipushiba.hu weboldal (továbbiakban: Üzemeltető) egy olyan közösségi szolgáltatás, ahol a felhasználók feltölthetik a birtokukban található gépjármű alkatrészeket, amit szeretnének eladni. A hírdetés feltöltésre minden magánszemélynek, vagy cégnek lehetősége van; a szolgáltatásokat bárki igénybe veheti nemtől, vallástól, és országtól függetlenül.

A honlapot mindenki kizárólag saját felelősségére használhatja. A teljes rendszer automatikusan működik (mint bármely tárhely, honlap), ezért az Üzemeltetőnek nem áll módjában semmilyen felelősséget vállalni az ajánlatokért, a megjelenő, illetve elküldött hirdetésekért, adatlapokért, honlapokért, linkekért, információkért, illetve azok tartalmáért. Ugyanakkor bárkit azonnal kitilthat, aki megszegi jelen felhasználói szabályzatot, - akár előzetes értesítés nélkül is. Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a regisztrált, illetve megjelentetett adatlapokat utólagosan ellenőrizze és törölje, ha azok nem egyeznek a honlap működésének irányelveivel. Ugyanígy fenntartja a jogot az adatlapok, megjelentetett információk canzúrázásának is.

A feladni kívánt hírdetéseket előbb moderáljuk, amire a feladás pillanatában egy felugró ablak tájékoztatatja a felhasználót, az elbíráslás után ahogy a hirdetés megjelenik a weboldalon a user kap egy értesítést e-mailben a megjelenésről. 

Amennyiben Üzemeltető úgy véli, hogy a fotók már túl vannak az általa elfogadott ízléses (szubjektív) határon, akkor azonnal törlésre kerülnek, vagy úgy lesznek módosítva, hogy leközlésre alkalmasak legyenek. A felesleges problémák, tulajdonjogi viták elkerülésének érdekében, a Felhaszálók a fotók feltöltése által igazolják, hogy azoknak szerzői, illetve felhasználói jogai őt illetik, épp ezért a fotókon lévő feliratok kizárólag a feltöltő Felhasználók tulajdonjogát igazolhatják, tehát nem tartalmazhatják más személy, vagy cég tulajdonjogát igazoló, vagy arra utaló feliratát, logóját, vízjelét, reklámját, stb. Ettől eltérő esetben a fotók törlésre kerülhetnek. Amennyiben a fotókon más személyek is láthatók, akkor a Felhasználók szintén a feltöltés által igazolják, hogy rendelkeznek azoknak a személyeknek a beleegyezésével. Ha az előbbi szabályok esetén mégis előfordulna vita, akkor a képeket feltöltő Felhasználók tudomásul veszik, hogy azokban Üzemeltető semmilyen formában sem vesz részt, minden felelősség és következmény őket terheli. A fotókat feltöltő Felhasználók a feltöltés által hozzájárulnak, hogy az Üzemeltető - előzetes értesítés után - felhasználhatja azokat saját szolgáltatásainak reklámozására, tájékoztatóiban történő megjelenítésére, amelyért külön ellenszolgáltatásra, vagy díjazásra nem tarthat igényt.

Az előzőkben leírt szabályok érvényesek minden más feltöltött anyagra is (adatok, hirdetések, információk, stb.).

Azonnal törlésre kerülhet a Felhasználók regisztrációja az alábbi esetekben:

  • Hamis adatok, fotók, tevékenységi körök megadása
  • Dupla regisztráció: amikor valaki ugyanabban a kategóriában két, vagy több regisztrációval akar megjelenni.
  • Ha legalább 180 napja inaktív egy regisztráció.
  • Szerzői vagy személyiségi jogokat sértő tartalom elhelyezése.
  • A személyes, vagy saját - céges - bemutatkozó honlapon kívül más honlapok, cégek, vállalkozások, vállalkozók, stb. (különös tekintettel a konkurrens honlapokra) reklámozása esetén.
  • Ha konkurrens honlap üzemeltetője, alkalmazottja, munkatársa, tulajdonosa, illetve ilyen személyek családtagja, rokona, vagy aki ezen honlapok vagy személyek nevében, vagy megbízásából, vagy hozzájárulásával (írásbeli és szóbeli is) bármilyen tevékenységet folytat az oldalon, - a konkurrencia megítélése kizárólag az Üzemeltető állásfoglalásától függ, fellebezésnek helye nincs
  • Fontos kiegészítés: az előző pontok esetében Üzemeltetőnek nem kötelessége megbizonyosodni, hogy félreértésről, szövegértelmezési problémáról, vagy ténylegesen is a szabályok megszegéséről van-e szó, - már a fentiekre történő utalás vagy sugalmazás esetén is azonnal kitiltásra kerülnek a felhasználók, tehát a törlésre a gyanú felmerülése is elegendő.

Üzemeltető a kizárólagos tulajdonosa a honlapon található tartalmi, technológiai elemeknek A honlapon található információk teljes vagy részleges utánközlése, lemásolása kizárólag az Üzemeltető írásos beleegyezésével történhet.

Üzemeltető fenntartja magának a jogot jelen szabályzat egyoldalú, és előzetes értesítés nélküli módosítására, illetve kiegészítésére, ezért a Felhasználók kötelessége, hogy folyamatosan tájékozódjanak aktualitásáról.

A honlap szolgáltatásainak igénybevétele, illetve a regisztráció egyben hozzájárulás a közölt adatok számítógépes nyilvántartásba vételéhez, valamint a honlap üzemeltetési szabályainak elfogadásához.

További irányelvek az Adatvédelmi tájékoztató menüpontban olvashatók!

Jelen dokumentumban leírtak mindenki számára kötelezőek, a benne foglaltak nem ismeretének, vagy figyelmen kívül hagyásának következményei a Felhasználókat terheli. A Felhasználók a regisztráció által elfogadják, hogy jelen szabályzatban, valamint a kapcsolódó dokumentumokban leírtak rájuk nézve kötelező érvényűek.